Primary Navigation Menu

Archive | Before & After

A Place Where Dreams Are Made

I love it when clients want MORE. After transforming the entry, living room, dining room, and patio area earlier in the year, my clients hired me to update their master bedroom and guest rooms. Today, we’ll explore the master bedroom.

Since the downstairs has lots of color, she decided to go neutral with lots of texture. We started out with grays, beige, ivory, white, and gold tones and textures.

Now, let’s see the place where the dreams are made!

Next up in this gorgeous home tour?  The guest bedrooms.  If you haven’t checked out the rest of this home, click here.

0

Fresh in the Highlands

My clients have a gorgeous tudor home in the Virginia Highlands suburb of Atlanta. It needed to be fresh and rescue dog friendly! Before I work with a client, I have them do homework to determine their style preferences. For this client, her boards were full of shades of aqua, teal and gray. That became our starting place and we had a blast unifying the space with color, his father’s photography and lots of plants for fresh air and an airy feel.

Let’s start with the entry!

When a living space does not have a formal foyer or separate entry area, it’s very easy to create a sense of that space with a console table, a great piece of art, and some seating. Mirrors and plants add light and freshness, welcoming you into the larger living room space.

In the dining room, our design plan called for the addition of a grand, industrial display and storage unit. This is not your mother’s china cabinet. We softened the room with some upholstered accent-turned-dining chairs, soft teal curtains, and the aqua-toned rug.

By adding a large sectional sofa, we separated the living area from the living room area from the entry to give the feel of two separate spaces. The round coffee table is a great contrast to the lines of the sofa; the art and throw pillows continue the color scheme into this space. The plants add the fresh element that connects this space with the sun room.

And last, but absolutely not least, is the sun room. Since we’re allowed to have favorites, obviously, this is my favorite. We started with great seating. Our objective was to use the aqua and teal accents to make the plants the real star of this comfortable room.

0

Every playroom needs a Climbing Wall

My clients  wanted the playroom in the basement to be the neighborhood hangout – high voltage and lots of fun. Fun and Done! Every basement, neighborhood hangout needs a rock wall. Right?

Here’s where we started:

Basement, BEFORE the amazing rock wall installation

Basement, BEFORE it became a neighborhood hangout

We started with the colorful rug and pulled the wall color and art from that inspiration. The furniture and storage pieces were kept white and simple. We have a place for legos, a doll house, dress up area and the rock wall, of course! The granite foundation was painted a glossy white and foot holds were added so the kids could climb like the monkeys they are. Insta-hit!

The rug served as the inspiration for this basement playroom

Everything in its place

Completed Rock Wall installation

2

Beach Inspired Living in Atlanta

My clients were married on the beach. The ocean inspires their lifestyle – casual, dynamic and full of life. They love to entertain and with little children and a big, sweet dog, the design needed to be functional and open. We looked at photos of their wedding – the skyline, the bridesmaid dresses and the water itself, and found our color scheme and design inspiration. Natural elements like the jute rug, raw wood coffee table, the feather juju hat, leather chairs and flokati rug, and let the texture and colors take over.

Let’s begin with the seating areas around the fireplace:

Living Room: AFTER!

Now, I’d like to mosey on over to the reading nook:

Reading Nook: Before

Reading Nook: AFTER

Reading Nook: AFTER

And now, the entry:

Entry: BEFORE

Entry: AFTER

Oh, did you see the media center?

BEFORE

Media Center: AFTER

And finally, the dining room.

Dining Room: AFTER

In the end, we had a beach inspired lounge fit for Atlanta hangouts.

1

Site designed by